Saturday, December 3

周末音乐:旅行的意义

陈绮贞腻腻歪歪地唱《旅行的意义》,嗓音象粘了糖的糯米糍粑,江南的味道。周杰伦的歌也是这样吞吞吐吐的,难道现在就流行这个风格?

你看过了许多美景
你看过了许多美女
你迷失在地图上
每一道短暂的光阴

你品尝了夜的巴黎
你踏过下雪的北京
你熟记书本里
每一句你最爱的真理

却说不出你爱我的原因
却说不出你欣赏我哪一种表情
却说不出在什么场合我曾让你动心
说不出离开的原因
music

你累计了许多飞行
你用心挑选纪念品
你收集了地图上
每一次的风和日丽

你拥抱热情的岛屿
你埋葬记忆的土耳其
你流连电影里美丽的不真实的场景
却说不出什么在场合

我曾让你分心
说不出旅行的意义
Music

你勉强说出你爱我的原因
却说不出你欣赏我哪一种表情
却说不出在什么场合我曾让你分心
说不出离开的原因

勉强说出你为我寄出的每一封信
都是你离开的原因
你离开我
就是旅行的意义


“周末音乐”并不是说每周末都推荐音乐,而是说,只有周末才有音乐,平时太忙了。

Labels:

1 Comments:

At December 08, 2005 11:14 AM, Blogger Mango said...

B: If you are planning the Christmas holiday with Mrs.Squirrel, remember to skip England. The English love squirrels!!! Er, love them to be on the dinner table.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/hereford/worcs/4071370.stm

Happy holiday!!! (I don't celebrate Christmas as I am not a Christians). But I like the atmosphere...thank those crazy people counting days from 1/4 year before this yearly holiday, I can enjoy this atmosphere quite long...this lengthy overture and the brief epilogue...

 

Links to this post:

Create a Link

<< Home